La recerca ha demostrat que les persones amb ceguesa o baixa visió, tenen més sensibilitat al dolor, i es mostren més vigilants als estímuls dolorosos. La recerca també ha demostrat que la hipersensibilitat i la hipervigilància són factors de risc del dolor crònic.
Tot i així, hi ha molt poques investigacions específiques que es preocupin pels problemes que ocasiona el dolor crònic en les persones amb ceguesa o baixa visió, i moltíssimes menys que avaluïn quins són els tractaments més adequats, o fins i tot desenvolupin tractaments adaptats a les necessitats que aquesta població pugui tenir.
És per això que des de la Càtedra de Dolor Infantil de la URV, en col·laboració amb professionals sanitaris i persones amb ceguesa, impulsem un projecte per aportar dades que permetin resoldre les preguntes següents: quins són els problemes més habituals de dolor? i quines necessitats de tractament tenen les persones amb ceguesa o amb baixa visió? L'objectiu és desenvolupar tractaments millors, fins i tot suportats per aplicacions mòbils, amb els quals millorar la qualitat de vida de les persones amb ceguesa o amb baixa visió que a més pateixen per problemes de dolor.
¿Qui hi pot participar?
Qualsevol persona amb ceguesa o baixa visió.
Què implica la participació en aquest estudi?
Si està d' acord a participar en aquest estudi, li demanarem que completi un qüestionari de 5 minuts.
I si no aconsegueixo respondre a cap pregunta?
No hi ha respostes correctes o incorrectes. Triï la resposta que reflecteixi millor la seva opinió.
He acceptat participar, però no vull continuar. ¿Puc deixar-ho?
Sí. La participació és totalment voluntària. Pot decidir no participar o renunciar en qualsevol moment, no hi ha conseqüències per a vostè.
Qui tindrà accés a les meves respostes?
La informació recollida s'emmagatzemarà en una base de dades protegida per una contrasenya i a la qual només podrà accedir l'equip de recerca. Totes les dades recollides es processaran en conjunt, i només amb fins d' investigació científica. Es garanteix la completa confidencialitat de totes les dades recollides.
La meva participació és anònima?
Sí. La seva participació és anònima.
Quins riscos hi ha si hi participo?
La participació en aquest estudi requereix completar un qüestionari. Qualsevol risc o dany per participar-hi és altament improbable. Si ho desitja, pot contactar amb l'equip de recerca: mapavi@urv.cat per atendre els seus dubtes i ajudar-lo en cas que fos necessari.
Quins beneficis té per a mi participar en aquest estudi?
Aquest estudi servirà per informar professionals sanitaris i la comunitat científica, així com a polítics, i per ajudar a prendre decisions i adoptar mesures eficaces per promoure la salut i el benestar de les persones amb ceguesa i baixa visió.
Si vol obtenir més informació sobre la participació en aquest estudi, pot clicar en el següent enllaç i podrà accedir al full d' informació per al participant on s'explica de forma detallada tots els aspectes que implica la participació en l'estudi
Hi ha 22 preguntes en aquesta enquesta.